Ana Sayfa | İletişim | KVKK
info@inebolu.bel.tr info@inebolu.bel.tr +90 (366) 811 45 00 +90 (366) 811 45 00 E-Belediye
?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
İNEBOLU
» İlçemizi Tanıyalım
» İlçemizde Turizm
» İstiklâl Madalyamız
» Atatürk ve İstiklâl Yolu
» İnebolu Denk Kayığı
» Türk Ocağı ve Şapka Nutku
» İnebolu Konakları
» Tarihi Mekanlar ve Ören Yerleri
» İnebolu Heyamolamız
» Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
» İnebolu'lu Şair ve Yazarlar
» Organik Yöresel Halk Pazarı
» Mahallelerimiz ve Muhtarlıklar
» İnebolu Sempozyumu
» Kültür & Sanat Portalı
Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült

Dönemin Kastamonu Valisi Abdurrahman Paşa tarafından Sultan Hamid’in talimatı ile 1882 yılında medrese olarak inşa ettirilen,  devamında uzun yıllar İnebolu Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanılan, 1996 yılında geçirilmiş olan  yangın müteakibinde 1997 yılında boşaltılan ve  yıllarca metruk vaziyette  kaderine terk edilen eski Belediye  Binası; yeniden kimliklendirilmek üzere, Belediyemizce 2013 yılında restorasyonuna başlanmış, 2014 yılında yapının restorasyonu tamamlanmıştır.  İnebolu’nun zengin tarihsel ve kültürel birikimini “kent belleği” misyonuyla geleceğe taşımak,  gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarabilmek için,  “Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzemiz” kurulmuştur.

“Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi” için Belediyemizce;   Kültür ve Turizm Bakanlığına Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında Özel Müze statüsüne geçmek için başvuruda bulunulmuştu. Başvuruyu değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 27.02.2017 tarih E.152962 sayılı makam onayı ile “Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzemiz”  Özel Müze statüsüne geçerek hem Türkiye’de hem de dünyada resmi olarak tanındı.

“Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi”;

  • 2009 yılında düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kentler Mirası Koruma Proje Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında Proje ödülüne;
  • Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “2015 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda,''Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi'' Restorasyon Uygulama Projesi ile “Başarı ödülü”ne;
  • Tarihi Kentler Birliği tarafından 2017 yılında düzenlenen Müze Özendirme yarışmasında “Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi, Müze Özendirme Ödülüne” layık görülmüştür.
  • Yaşayan Şehirler Platformu ve 9 Eylül Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen, Şehir Ödülleri Türkiye 2017 Ödül töreninde, Yaşayan Şehirler Umut Işığı “Koruma Ödülleri” kategorisinde “Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi” ile “ Yılın Kent Müzesi” ödülüne layık görülmüştür.
Tarihine sahip çıkan tüm konuklarımızı; Belleğimiz, Tarihimiz, Kültürümüz, Değerlerimiz, Gelecek Nesillere Mirasımız, İnebolu Belediyesi  Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzemize bekliyoruz.

Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi İrtibat No: 0 366 811 62 22
Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Youtube | T.C. İnebolu Belediyesi Facebook | T.C. İnebolu Belediyesi Twitter | T.C. İnebolu Belediyesi RSS | T.C. İnebolu Belediyesi +90 (366) 811 45 00
» Başkan’dan
» Belediye Tarihi
» Haberler
» Duyurular
» Etkinlikler
» İletişim
» İlçemizi Tanıyalım
» Hizmet Rehberi
» E - Bülten
» Projelerimiz
» Fotoğraf Galerisi
» Video Galerisi
» İnebolu Kent Rehberi
» İnebolu Nöbetçi Eczane
» İnebolu Sinema Rehberi
» İnebolu Kent Müzesi
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu
Beni Yeniliklerden Haberdar Et
Tel: +90 (366) 811 45 00 | E-Posta: info@inebolu.bel.tr
Copyright 2015 © İnebolu Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.