01 Temmuz 2019 Pazartesi Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZDAN, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında;

‘‘1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu, kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan etmiş olması münasebetiyle, denizlerimize sahip çıkma bilincinin vatandaşlarımızda gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun, önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.

Denizcilik tarihinde İnebolu denizcilerinin önemli bir yeri vardır. İstiklal Savaşının başından sonuna kadar büyük bir gayret ve özveri ile insan üstü çabalarını ortaya koyan binlerce ton silah, cephane ve askeri malzemeyi hiçbir ücret almadan karaya çıkartan, yaptıkları büyük hizmetlerle Kurtuluş Savaşı tarihinde şerefle yer tutan İnebolu Denizcilerinin kahramanlıkları, TBMM tarafından takdir edilmiş ve Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ve Beratı Lonca namına İnebolu Kayıkçılarına verilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; denizci dedelerimizin torunları olarak, İnebolu’lu hemşehrilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını en derin duygularla kutluyor, Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile hayatlarını denizlerde kaybeden deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum." dedi.