?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
10 Ocak 2020 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA HUNER ÖZAY’IN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında;

‘‘Ülkemizde gazetecilerin özlük hakları, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek  10 Ocak "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kabul edilmiştir.

Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilçemizin de sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte, yazılı ve görsel basının etki alanını da hızla genişletmiş, kamuoyunun bilgilenme imkânlarının artmasını da aynı oranda artırmıştır.

Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum." dedi.