?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
5 Aralık 2019 Perşembe Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZIN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında;

‘‘5 Aralık 1934 tarihinde, Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabul edilmesiyle ülkemizde her yıl bu gün, Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu yasayla toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımız, modern, güçlü, çağdaş bir Türkiye için tüm fedakarlıkları yerine getirmiş ve getirmeye de devam etmektedir. Fedakar, güçlü, çalışkan Türk kadını birçok ülkedeki kadınların sahip olduğu demokratik değerleri çok daha önce kazanmıştır.

Aile içerisinde çok önemli bir yeri olan kadınlarımız aynı zamanda, iş hayatında, sanatta, sporda ve pek çok alanda başarılı olduklarını ispat ederek varlıklarını taçlandırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumumuzun temelini oluşturan, emeğin ve fedakarlığın simgesi olan tüm kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.