11 Ocak 2019 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYEMİZCE KENT TURİZMİNE 2 KONAK DAHA KAZANDIRILDI

Merhum İhsan Dilek varislerinin sahibi bulunduğu, İlçemiz Aşağı Hatıpbağı Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi No: 68’de bulunan, 98 Envanter numarası ile Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli “Rıza Ustalar Konağı” isimli aşı boyalı İnebolu Konağı için,  İnebolu Belediye Meclisinin 04/01/2016 tarih 15 sayılı kararı doğrultusunda; Belediye Başkanımız Engin UZUNER, 18.01.2016 tarihinde İhsan DİLEK Varisleri Vekili Berrin ULUGÜN ile protokol imzalamış ve restorasyonu İnebolu Belediyesince yapılmak üzere söz konusu taşınmaz  Belediyemize tahsis edilmiş idi.

Merhume Şazimet TERZİOĞLU Varislerinin sahibi bulunduğu, İlçemiz A.Hatıpbağı Mahallesi Galip Deniz Caddesi 84 ada 7 parselde bulunan, Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli “Şazimet Terzioğlu Konağı” isimli aşı boyalı İnebolu konağı için, İnebolu Belediye Meclisinin 02/01/2015 tarih ve 2 sayılı kararı doğrultusunda; Belediye Başkanımız Engin UZUNER, 23.01.2015 tarihinde merhume Şazimet TERZİOĞLU Varisleri Vekili Şennur ÇAKIR ile protokol imzalamış ve restorasyonu İnebolu Belediyesince yapılmak üzere söz konusu taşınmaz  Belediyemize tahsis edilmiş idi.

Yine daha öncesinde Merhumeler Mürüvvet ÖZKAL ve Melahat KAYACAN Varislerinin sahibi bulunduğu, İlçemiz Camikebir Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi 33 numarada bulunan, Korunması Gerekli Kültür Varlığı olarak tescilli “Kayıkçı Mustafa Reis Konağı” isimli aşı boyalı İnebolu konağı, Merhumeler Mürüvvet ÖZKAL ve Melahat KAYACAN Varisleri Vekili Zerrin ER ile gerçekleştirilen protokol uyarınca restorasyonu İnebolu Belediyesince yapılmak üzere Belediyemize tahsis edilmiş, yapımı tamamlanarak 2016 yılında hizmete girmiş idi.

İnebolu Belediyesinin kullanımına tahsis edilen ‘‘Rıza Ustalar Konağı’’ ve ‘‘Şazimet Terzioğlu’’ konağı Belediyemizce yapılarak, daha önce kazandırılan ‘‘Kayıkçı Mustafa Reis Konağı’’ gibi tarihi kültür birikimlerin korunması, yaygınlaştırılması ve özendirilmesi amacı başta olmak üzere, İnebolu’nun kültür mirasını, tarihi ve manevi değerlerini, örf,  adet, sosyal kültürel, eğitim  ve öğretim, sanatsal ve folklorik değerlerini korumak, yaşatmak ve yöre tanıtımı ile ilgili faaliyetlerde bulunmak üzere, kent turizmine kazandırılmıştır.

BELEDİYEMİZCE KENT TURİZMİNE 2 KONAK DAHA KAZANDIRILDI