11 Ocak 2019 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER’DEN, ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ

İnebolu Belediye Başkanımız Engin UZUNER, öğrenci yurdu yapımı ile ilgili müjdeyi verdi. Konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

‘‘İlçemiz Meslek Yüksekokuluna daha geçerli, okulu bitirdiğinde iş bulabilme imkanlarına haiz bölümlerin açılabilmesi için; Kastamonu Üniversitesi Yetkililerince bizler bölüm açarız, ancak yurt sıkıntısı bölüm açmamızı engellemekte, yurt sıkıntısı çözüldüğünde yeni yeni bölümler açılacağını dile getirmişlerdir. Her ne kadar Belediye uhdesinde olan misafirhaneler öğrenci yurdu olarak kullanılsa da öğrenciler için fiyat yüksek gelmekte, bazı sıkıntıları da kabul edilebilir durumda olduğundan bu nedenle üniversite yetkililerinin söylediği doğrultuda bir öğrenci yurdu yapımı hasıl olmuştur.

İlçemizdeki Meslek Yüksekokulunun gelişmesi için tek çözümün öğrenci yurdu yapılması olduğunun bilinciyle, bu bölgede yaptığımız imar planı değişikliğinde öğrenci yurdu alanı olarak ayrılan parsellerin, hazine arazisi olması sebebiyle arsanın Belediyemize tahsisi istenmiş olup, tahsis işlemleri İnebolu Kaymakamımız Abdullah Atakan ATASOY tarafından da uygun görülerek yetkili mercilere iletilmiştir. Tahsis gerçekleştiği andan itibaren, İlçemiz Cünürye Mahallesi Aşağı Sokak’ta bulunan mülkiyeti hazineye ait 139 ada 6-7-8  parseller üzerine öğrenci yurdunun yapımına başlanacaktır.

İnebolulu Hemşehrimiz AE Mimarlık Ahmet ERKUTOĞLU’nun hazırlamış olduğu öğrenci yurdu projesi, bodrum kat, zemin kat ve zemin +3 kattan oluşmakta  ve  toplam 170 kişi öğrenci kapasitelidir. Son derece modern şartta inşa edilecek olan ve 5 yıldızlı otelleri aratmayacak öğrenci yurdu, yurtta konaklayacak öğrencilerimizin her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlara sahip olacaktır. İnebolulu Hemşehrimiz AE Mimarlık Ahmet ERKUTOĞLU’na bir kez daha teşekkür ederim.

Söz konusu öğrenci yurdu inşaatı tamamlandıktan sonra, yetkili makamlarca uygun görüldüğü takdirde Kredi Yurtlar Kurumuna devredilecektir.

İlçemiz Cünürye Mahallesi Aşağı Sokak’a yapılacak olan öğrenci yurdu için ‘‘Bir tuğla da sen koy’’ kampanyası adı ile açılacak olan hesaplara,  öğrenci yurdunun yapımı için tüm hemşehrilerimizi kampanyaya davet ediyorum.’’ dedi.

BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER’DEN, ÖĞRENCİ YURDU MÜJDESİ