27 Aralık 2018 Perşembe Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZDAN, MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, Milli Şair Mehmet Akif ERSOY’un vefatının 82’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında;

“Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ülkemizin o dönemde içinde bulunduğu zor şartların acısını yüreğinde hissetmiş, milletin her ferdi gibi istiklal arzusuyla bir var oluş savaşı vermiştir.

Büyük Türk Şairi Mehmet Akif ERSOY, Milli Mücadele yıllarında 16 Ekim 1920 tarihinde vapurla İnebolu’ya gelmiş,  İnebolu Müdâfaa-i Hukuk Cemiyeti ve Gençler Mahfeli üyeleri tarafından sevgi ve coşkuyla karşılanmıştı. İstanbul’da yayınlanan Sebilürreşad dergisinin başyazarı olan Mehmet Akif Bey, İnebolu’da hürriyet havasına kavuştuğunu ve ilk istiklâl şerbetini İnebolulu gençlerinin elinden içtiğini belirtmiş, vatan ve milleti kurtarmak için milletçe birleşmenin şart, millet meclisinin kanun ve kumandanlarının emirlerine itaatin farz olduğunu açıklamıştı. Milli Mücadelenin başarılı olması için duacı bulunduğunu; öğütleri, yazıları, şiirleri ile istiklal için çalışacağını vaat eden ERSOY, iki gün sonra İnebolu’dan Kastamonu‘ya hareket etmişti. Bu iki gün zarfında büyük şair, İnebolu camiilerinde coşturucu vaazlarda bulunmuştu. Ardından Kastamonu’da Nasrullah Camiinde halka vaaz yaparak, İnebolu’da söylediklerini tekrarlamıştı.

Mehmet Akif ERSOY, Türk milletinin hafızası ve gönlünde emsalsiz bir yere sahiptir. Milli Şairimizi, ebediyete irtihalinin 82’inci seneyi devriyesinde saygı, minnet ve şükranla yâd ediyor, Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.