09 Kasım 2018 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYE BAŞKANIMIZ ENGİN UZUNER’İN 10 KASIM MESAJI

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında bir anma mesajı yayımladı.

Belediye Başkanımız Engin UZUNER  mesajında;

“1881 yılında dünyaya gelen ve aramızdan ayrıldığı 1938 yılına kadar ömrünü vatanı için harcayan bir devlet adamı. Askeri dehasıyla çevresi düşmanlarla sarılı, yıkılmış bir imparatorluktan, Türk Milleti’nin desteğini arkasına alarak pırıl pırıl bir Cumhuriyet kuran büyük devlet adamı. Askeri başarıları ile dünya devletlerine kendisine hayran bırakan kazandığı savaşlara rağmen “Yurtta Sulh, Cihan’da Sulh” diyen tek komutan, gerçekleştirdiği yenilikler, inkılaplar ile dünya devletlerinin örnek aldığı bir lider. Halk iradesine, demokrasiye, insan haklarına, seçme ve seçilme hakkını dünyada birçok devletten önce kadınlara verecek kadar eşitliğe, Türk Dil ve Türk Tarih kurumunu kuracak kadar özüne, “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyecek kadar Türk Milleti’ne inanan bir insan. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü şanlı Türk Bayrağı’mızın çekildiği ve özgürce nefes alabildiğimiz vatan topraklarında her gün saygı, minnet, rahmet ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, fikirleri, ileri görüşlülüğü, inkılapları ve en büyük mirası Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak ilelebet yaşatacağız.” dedi.