03 Eylül 2017 Pazar Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
MANŞ DENİZİNDE KULAÇLAR İNEBOLU TANITIMI İÇİN ATILDI

İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı, İnebolu Belediyesi sponsorluğunda Manş Denizi geçişleri için İngiltere’nin Dover kıyısından 02 Eylül 2017 Cumartesi günü sabahı Pathfinder teknesi ile Hakem Heyetinin onay vermesiyle başladı.

İlk olarak takımımızın yüzücülerinden Ahmet TEKKEŞİN, sınır tanımayan kulaçlarını İnebolu’ya İstiklâl Madalyası kazandıran İnebolulu Kayıkçılarımız, Şerife Bacılarımıza ithafen, bir saat boyunca sürdürdü. Bayrak yarışı olarak devam eden geçişte, bir saatlik süreyi Ahmet TEKKEŞİN’in tamamlamasının ardından takımımızın ikinci yüzücüsü Samet YILMAZER’de aynı duygularla yüzerek Manş Denizinde bir saatlik süresini tamamladı. Ardından üçüncü yüzücümüz Erhan GELGİT’te kulaçlarını durmadan İstiklâl Madalyalı ilçemiz İnebolu’yu tanıtmak için bir saat boyunca attı. Yine Manş Denizinde kulaçlarını, soğuk hava ve fırtınaya karşın yüzücü Şahin KARAKUŞ ve Kadriye KARAKUŞ, İnebolu ve İnebolulu Kayıkçılar anısına denizi dövercesine atmaya başladı.

Şanlı Bayrağımız, İngiltere ve Fransa arasından Manş Denizinin tam ortasında gururla dalgalandırıldı.

Türk Bayrağımız ile birlikte, İnebolu Belediyemizin logolu Bayrağının gururla dalgalandırıldığı Manş Denizinde İnebolu tanıtımı rüzgarı Belediye Başkanımız Engin UZUNER ve İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı yüzücüleri tarafından estirildi.

Ve Manş Geçişi Hemşehrimiz, İnebolu’nun yüzme sporu dalında yüz akı Hasan HEKE ile devam etti. Hasan HEKE’de şanlı Bayrağımız ve Belediyemizin logolu bayrağı gölgesinde sınır tanımayan kulaçlarını İnebolu’ya İstiklâl Madalyası, kazandıran İnebolulu Kayıkçılarımıza, Şerife Bacılarımıza ithaf ederek, gururla Manş Denizini yüzdü. Her takım üyesi 1 saat yüzdü.

Manş Denizini İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı yüzücüleri tam üç turda 13 saat 16 dakikada Manş Geçişini tamamladılar.

İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı Fransa’nın Wissant kıyısından karaya çıktılar.

Dünyanın sayılı zor geçiş bölgelerinden biri olan Manş Denizinde gel-git hareketleri ve akıntı ile 35 km olan mesafe 50 kilometreye çıkabiliyor. Kuzey Buz Denizinden gelen soğuk su akıntısı ısıyı 14-15 dereceye kadar düşürmekte ve en sıcak zamanda bile ısı 16-17 derece olmaktadır. Bu nedenle geçiş zorluğu ile dünyanın sayılı su kanallarından olan Manş Denizini geçmek kolay değildi. İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı bunu başardı.

Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Engin UZUNER’e, Manş Denizini iki kez tek, bir kez de takım olarak geçen Antrenör Kamil Resa ALSARAN’a ve İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımı yüzücülerimize, başarılı Manş Denizi geçişlerinden dolayı İnebolu Belediyesi olarak tebrik ediyoruz. Manş Denizinde ‘‘İnebolulu Kayıkçılarda Denizlerimizin kirli olmasını istemezlerdi’’ pankartını açarak ve bu geçişlerini Kurtuluş Savaşı tarihinde şerefler yer alan, İnebolu’ya İstiklâl Madalyası kazandıran İnebolu Kayıkçıları, Şerife Bacıları ithaf ederek, Manş Denizinde İstiklâl Madalyalı İnebolu’muzun tanıtımını yapan ve Şanlı Bayrağımızı dalgalandırmanın gururunu yaşatan İnebolu Belediyesi İstiklâl Manş Yüzme Takımına teşekkür ediyoruz.

MANŞ DENİZİNDE KULAÇLAR İNEBOLU TANITIMI İÇİN ATILDI