29 Ağustos 2017 Salı Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZ, İNEBOLU BELEDİYESİ İSTİKLAL MANŞ YÜZME TAKIMININ MANŞ GEÇİŞİNİ DESTEKLEMEK ÜZERE İNGİLTERE YOLCUSU

İstiklal Madalyalı ve  beratlı İnebolu’muzun  gurur kaynağı, mert ve  cesur denizci  ecdatlarımızın  milli mücadele  ruhunu  yaşatmak, milli  mücadelede İnebolu  Kayıkçılarının katkılarını  tanıtmak, İnebolu’muzun tüm dünyada  tanınırlığını sağlayarak, ilçeye  turizm açısından ivme  kazandırmak  amaçları  doğrultusunda;  İnebolu Belediye  Meclisinin 01/02/2017  tarih  ve  19 sayılı  kararı ve  İçişleri  Bakanlığı’nın 10/08/2017  tarihli  Olur ‘u gereği Belediye  Başkanımız  Engin UZUNER,  İnebolu İstiklal Manş  Takımının,  Manş geçişini  desteklemek üzere  01 Eylül 2017 Cuma günü İngiltere‘ye gidiyor.

Yüzücü Hemşehrilerimiz Hasan HEKE(63), Ahmet TEKKEŞİN(60), Şahin KARAKUŞ(48), Kadriye KARAKUŞ(44), Erhan GELGİT(34), Samet YILMAZER(21)’den oluşan “İnebolu Belediyesi İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı”, Manş denizini solo geçen Kamil Resa ALSARAN’ın Antronörlüğünde, 01-07 Eylül 2017 tarihleri arasında; İngiltere’nin Dower kıyısından başlayarak, Fransa’nın Wissant kentine kulaç atarak Manş denizini geçecek, bu geçişleri İngiltere’de ki Yetkili Kuruluşca denetlenerek, onaylanacak ve geçişlerini Kurtuluş Savaşı tarihinde Şerefle yer tutan, İnebolu’ya “İstiklal Madalyalı tek ilçe” unvanını kazandıran İnebolulu kayıkçılarımıza,  Şerife bacılarımıza ve İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolu’muza ithaf  edeceklerdir.

“İnebolu Belediyesi İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı” gece gündüz durmaksızın, hava ve su soğukluğuna aldırış etmeksizin, yaklaşık olarak bir yılı aşkın zamandır bu ulvi göreve hazırlanmaktadır. Kuş uçuşu 34 km olan, en sıcak zamanda bile su ısısının 16-17 derece olduğu, med-cezir akıntılarının ve yoğun deniz trafiğinin bulunduğu, yüzmenin everesti olarak nitelendirilen manş denizini yüzerek geçecek olan “İnebolu Belediyesi İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı”na İnebolu Belediyesi olarak başarılar diliyoruz.