15 Mayıs 2017 Pazartesi Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYEMİZ, ÖDÜLLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

İnebolu Belediyesi Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi ile Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Müze Özendirme yarışmasında ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği Sivas buluşmasında bu yıl ilk kez düzenlenen müze özendirme yarışmasının ödülleri verildi. Müze Özendirme Yarışmasında, İnebolu Belediyesi Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi ile İnebolu Belediyesi ödül almanın gururunu yaşadı.

Türkiye’de 451 üyesi bulunan Tarihi Kentler Birliği’nin iyi müzecilik örneklerini çoğaltma ve yerel yönetimlerin müzecilikte önderliklerini geliştirmek amacı ile bu yıl ilk kez düzenlediği Müze Özendirme Yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri 13 Mayıs 2017 tarihinde Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde verildi. Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet ERKUŞ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat ÇİFTÇİ, Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, Müzeler Genel Müdürü Yalçın KURT, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri, Çekül Vakfı Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin SÖZEN ile birlikte yaklaşık 300 Belediye Başkanının katıldığı törende İnebolu Belediyesinin de aralarında olduğu 19 Belediyenin müzecilik uygulamaları ödüllendirildi. İnebolu Belediyesinin ödülünü Belediye Başkanımız Engin UZUNER, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’den aldı.

Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan İnebolu Belediyesi, Tarihi ve Kültürel çalışmalara sağladığı katkı ile ödüllerine bir yenisini daha ekledi. İnebolu Belediyesi bu yıl ilk kez düzenlenen, Müze Özendirme Yarışmasında Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi ile ödül koleksiyonuna bir yenisini daha eklemiş oldu.

Belediye Başkanımız Engin UZUNER’in göreve başladığı 2009 yılından bu zamana İnebolu Belediyesinin başarılı çalışmaları ödüle layık görüldü.

Belediye Başkanımız Engin UZUNER’in aldığı ödüller:

-Time Dergisi tarafından “Yılın Başarılı Belediye Başkanı” seçilerek ödüllendirildi.

-Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım kategorisinde “Turgut ÖZAKMAN İstiklal Yolu Parkı Projesi” ile “Yılın İlçe Belediye Başkanı” seçilerek ödüllendirildi.

-Anadolu Yerel yönetimler dergisi tarafından "Eski Belediye Hizmet Binası Restorasyon Projesi" ile "Tarihi ve Kültürel Miras Koruma"  kategorisinde "Yılın Yerel Yöneticisi" seçilerek ödüllendirildi.

-Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen, “2015 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, ''Kurtuluşa Giden Yolda, İnebolu Kent Müzesi'' Restorasyon Uygulama Projesi ile “Başarı ödülü” ile ödüllendirildi.

-TUREKS Uluslararası Fuarcılık tarafından, “Shinng Star Awards 2016- Eğlence Ödülleri” Yarışmasında;  yılın sporcu şehir kimliği kapsamında ATRAX 2016 Tema Yıldızları kategorisinde, “İnebolu İstiklal Açık Deniz Yüzme Yarışması” projesi ile “Jüri Özel Ödülü” ile ödüllendirildi.

BELEDİYEMİZ, ÖDÜLLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ