13 Nisan 2017 Perşembe Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN

Sayın vekilim, görüyorum ki yine yanlış yönlendirmeler ile feveran etmektesin. Daha önce de belirtmiştim böyle durumlarda neden ilk önce beni aramıyorsunuz? Kulaktan duyma sözlerle hareket ediyorsunuz.

Sayın vekilim, sizlere saygımdan fazla uzatmak istemiyorum, ama açıklama yapmaktan da kendimi alamıyorum. Ben bunca yıllık Siyaset hayatımda ve Belediyecilik dönemimde hiç bir zaman ne kişi ayrımı ne de parti ayrımı yaptım. Maalesef kendini bilmeyen çıkarcı olan kesimler bizim bu davranışımızı hep farklı yorumladılar. Bizler, halka hizmetin hakka hizmet anlayışı bilinci ile hizmetlerimizi gerçekleştirdik. SiZler ise yine sürekli olarak anlayıp dinlemeden araştırmadan açıklamalarda bulunup insanları birbirine düşürdünüz.

Sayın Murat DEMİR, Bilal BAŞOĞLU meselesinde ben ne yaptıysam kanun ve nizamlar çerçevesinde hareket ettim. Vatandaş yapısını kanuna uygun olarak yapmadıysa komşusu sürekli şikayet dilekçeleri veriyorsa bunda bizim ne kabahatimiz var? Bilal Başoğlu meselesi ile ilgili olarak Kastamonu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gelen yetkililer şahsın yaptığı yapıyla ilgili incelemelerde bulundular. Sonucunda da şahsın ruhsatsız olarak nizama uygun olmadan yapmış olduğu kısımların yıktırılması talebinde bulundular. Uygulanmadığı taktirde de hakkımızda görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunulacağını belirttiler. Şimdi sorarım size böyle bir durumda siz ne yapardınız? Hoş ben ilgili kurumun verdiği kararı hemen uygulamadım. Bunca zaman vatandaş gelirde bir uzlaşma yoluna gidilir diye son ana kadar bekledim. Gelmediler. Araya aracılar koydum, düzelsin bu sorunlar diye. Belediye Encümeni olarak noksanlığın giderilmesi, sıkıntının çözülmesi için yazılar yazdım, öneriler sundum. Girişimlerim hep sonuçsuz kaldı. Bu şahıslar hep aile boyu uzlaşma yolunu seçmeyip bizler Ak Partiliyiz, iktidarız, yaparız ederiz Eda’larıyla tehditlere devam ettiler. Dava açtılar, fakat açtıkları tüm davaları da kaybettiler. Bu konu ile ilgili olarak ilk aşamasından son aşamasına kadar olan tüm belgeleri de sizler bilgilensin diye açıklamamın ekinde sunuyorum.

Sayın Murat DEMİR, şu bilinmelidir ki bu olay bina yıkımı değildir. İzin alınmadan ruhsatsız olarak yapılmış bölümlerin yıkılması uygun hale getirilmesi işidir. Fakat anlayıp dinlemeden art niyetli insanlarımız bu olayı İnebolu Belediyesi vatandaşın evini yıkıyor diye halka servis ederek insanlarımızı birbirine düşürmektedirler. Yaptığım her işin sonuna kadar arkasındayım. Usulsüz hiç bir uygulamada bulunmadım. Beyanatınız da Bakanlık nezdinde görüşmeleri başlatacağınızı söylüyorsunuz. Başlatacağınız zaman o makamlara beraber gidelim de, o insanlar kimin haklı kimin haksız olduklarını görsünler. Yukarıda da belirttiğim üzere yapılan tüm işler kanun ve nizamlar çerçevesinde yapılmıştır. Bu olay sürecinde Savcılık makamı olayla ilgili olarak sürekli ne yaptığımızı, şikayet eden şahıs da neden hiç bir şey yapmadığımızı sormaktadırlar. Ne yapabilirim sizler karar verin. Bizler muhalefet ve MHP’li Belediye olduğumuzdan sizin nezdinizde sürekli hedef haline geldik. Bu konu aslında benden önceki Ak Partili Belediye Başkanının zamanından beri gelmektedir. Ama bizler muhalefet olduğumuzdan amaç bizi sıkıntıya sokmaktır. Benim açımdan hiç bir sorun değil.  Evvel Allah her işten alnımızın akıyla bir kez daha aklanarak çıkıyoruz. Sizler hakkımızda anlayıp dinlemeden sürekli atıp tuttunuz. En son ilçeye yapılacak olan hastane ile ilgili olarak ta attınız, tuttunuz. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden gönderttiğiniz yetkililer hastaneye bile ruhsat düzenleyemezsin dediler. Vermeyince de beni suçlu ilan ettiniz, beni yaptırtmıyor dediniz. Halbuki ilgili Müdürlüğü arasaydınız ilgili şahıslarla görüşseydiniz haklının kim olduğunu bir kez daha anlayacaktınız. Sizler kanun yapıcısınız. Bu konularla ilgili özelliklede kaçak yapılarla ilgili düzenlemeler yapın ki bizlerde yerel yönetimler olarak sıkıntılar çekmeyelim.

Sayın Murat Demir, sizin tabirinizle beni muhalefet etmekle suçluyorsunuz, düşman ilan ediyorsunuz. Halkın yüce yargısı, devletin ilgili kurumları damı bu kişilerle ilgili olarak taraflı davranıyor? Umarım yazımız ekindeki tüm belgeleri inceleyerek ona göre beyanlarda bulunursunuz. Unutmayın ki; Bizi bilen bilir, bilmeyende kendi gibi bilir…

Sayın Murat Demir, son kez tekrar hatırlatıyorum. Bu olay bir bina yıkımı falan değildir, ruhsatsız kısımların yıkılması işidir. Bizler, insanların düzenlerini bozmak gibi bir merakımız yoktur. Ama bir yerde sıkıntı da varsa bunu da düzeltmek bizim görevimizdir. Bundan sonra aklınıza takılan bir şey olduğunda lütfen ilgili yeri arayarak olayı ilk ağızdan dinlerseniz, kimseler sıkıntıya girmemiş olacaktır.

Bir de unutulmamalıdır ki; Söz gümüş ise, sükut altındır.

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN