14 Mart 2017 Salı Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZ UZUNER’DEN İNEBOLU İSTİKLAL AÇIK DENİZ YÜZME YARIŞININ İKİNCİ KEZ YAPILACAĞI MÜJDESİ

Belediye Başkanımız Engin UZUNER, “İnebolu İstiklal Açık Deniz Yüzme Yarışı” nın ikinci kez yapılacağı müjdesini verdi. Konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Kayıkla kağnının mucizeler yarattığı, Beyaz Şeritli İstiklal Madalyalı ve beratlı, Yiğit İnebolu’muzun gurur kaynağı mert ve  cesur  İnebolulu Denizci ecdatlarımızın milli mücadele ruhunu  yaşatmak üzere, 11-12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacak olan  ‘‘8. Uluslararası İnebolu Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali’’ kapsamında Deniz Şenlikleri etkinliklerinde, 13 Ağustos 2017 Pazar günü ‘‘İnebolu İstiklâl Açık Deniz Yüzme Yarışı’’nı bu yıl inşallah  ikinci kez yapacağız.

Milli mücadele yıllarında,  şiddetli fırtınalarda, uzaklarda demir atan cephane yüklü gemiden; cephaneyi, limanı- rıhtımı olmayan sahile,  karaya çıkartarak tahliyesini gerçekleştiren, destansı mücadeleleriyle Kurtuluş Savaşının kazanılmasında büyük rol oynayan; tüm yürekli denizci ecdatlarımızın,  milli mücadele ruhunu yaşatmak üzere,  Ülkemizin dört bir yanından Yüzücülerimizi  13 Ağustos 2017 Pazar günü İnebolu Deniz Şenlikleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘‘İnebolu İstiklal Açık Deniz Yüzme Yarışı’’na katılmaya  davet ediyorum.

‘‘İnebolu İstiklal Açık Deniz Yüzme Yarışı’’  hazırlık çalışmaları başlamış olup, yarışma detayları önümüzdeki günlerde Belediyemiz resmi internet sitemiz   www.inebolu.bel.tr den açıklanacaktır.” dedi.