01 Şubat 2017 Çarşamba Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
SU SAYAÇLARINIZI DONMAYA KARŞI KORUYUNUZ
İlçemizde yaşanacak muhtemel sayaç ve abone yolu donmalarına karşı vatandaşlarımızın tedbirleri olması ve donan sayaçlar olduğu takdirde hiç müdahale edilmeden Belediyemize müracaatta bulunulması gerekmektedir.

Kış mevsiminin yoğun olarak yaşandığı bu günlerde abone şube yolları, su sayaçları ve iç tesisatta yer alan ana kolon boruları soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından donmakta ve vatandaşımız mağdur olmaktadır. Bu yerlerin bakım, onarım ve korunması vatandaşlarımızın görevidir. Su sayacı, abone şube yolu ve kolon borularının ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanarak korunması ortaya çıkacak donmaları önleyecektir.

Donan sayaç, abone şube yolu ve kolon çıkış borularının vatandaşlar tarafından sıcak su dökülerek veya ateş tutarak açılmaya çalışılması, musluk ve su borularının patlamasına, maddi hasarın artmasına sebebiyet vermektedir. Olası sayaç donmaları karşısında abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte Belediyemiz Su İşleri Şefliğine müracaatta bulunması gerekmektedir.