?stiklal Madalyal? Tek ?l?e T.C. İnebolu Belediyesi | www.inebolu.bel.tr
27 Eylül 2019 Cuma Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BELEDİYE BAŞKANIMIZIN GİRİŞİMLERİ İLE BELEDİYEMİZE KAZANDIRILAN ÇÖP KAMYONU VE ÇÖP TAKSİ HİZMETE BAŞLADI

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY’in göreve geldiği günden bu güne kadar gösterdiği yoğun gayretler neticesinde; Belediye hizmet araçlarında hızlı artış olmaya devam ediyor.

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY'ın girişimleri sonucunda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünce Yardım Teşvik Belgesi kapsamında Belediyemiz Atık Yönetimi Hizmetlerinde kullanılmak üzere Belediyemiz araç filosuna katılan bir adet Çöp Kamyonu ve Çöp Taksi 27/09/2019 Cuma günü Eski Belediye Meydanında düzenlenen tanıtım töreni ve kurban kesimi ile hizmete başladı.

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY yaptığı açıklamalarda;

“Biliyorsunuz bizim çöp araçlarımız eski araçlardı. İnebolu Belediyesi daha önce kiralama sistemi ile 11 aylık çöp aracı kiralamış ve bunun sonucunda İnebolu Belediye Başkanlığının kasasından 11 ayda 456.140,00TL çıkmıştır. Şu gördüğünüz aracın fiyatı 204.00,00TL, biz kdv muafiyeti ve vergi muafiyeti belgelerimiz ile Çevre Şehircilik Bakanlığımız vasıtası ile bedeli 204.000,00TL olan aracı bedavadan aldık. Belediyenin daha önce 456.000,00TL’ye mal ettiği işi biz bedavaya yaptık. Önceki dönemde 11 aylık süre kiralama süresi bittiğinde elimizde ne bir kamyon nede bir araç kalıyordu. Ama şimdi iki tane bedelsiz aracımız değerli İnebolu halkının hizmetine sunuldu. Çalışmalarımız devam ediyor. Sağ olsunlar bizleri destekleyen abilerimiz, büyüklerimiz, vekillerimiz, il başkanımız ve halkımız var. Bunların neticesinde; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde yol yapımı çalışmalarında kullanılmak üzere beton parke bordür gibi malzemelerin alımı için 500.000,00TL Belediyemize hibe edilecek. Bununla ilgili çalışmaları başlattık, İlleler bankasına dosyalarımızı teslim ettik. Özellikle Cumhuriyet Caddesinin bir cazibe merkezi olması yönünde esnaf arkadaşlarımızla bir toplantı yapacağız. Tasarruf ederek Belediyemizin kaynaklarını kullanarak sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde de  devam edeceğiz.

En önemlisi; İlçemiz  Kurt Köy Mevkiinde bir milyon bedelle bir fabrika yapacağız. Bunun parası da sağolsun Sayın Cumhurbaşkanımız vasıtasıyla tarafımıza ulaştırıldı, şu anda Belediyemizin hesabında. Allah nasip ederse Belediyemizin kendi arsasında yılbaşından sonra fabrika yapacağız. Mevzuat gereği yılsonuna son 3 ay kala yüklü ihaleler yapılmıyor bundan dolayı yılbaşından sonraya kaldı. Fiyat tespitlerimizi ihalemizi yapacağız. Bu fabrikayı yaptıktan sonra kira karşılığında belediyemize gelir sağlamak amacıyla kiraya vereceğiz. Hizmetlerimiz devam edecek.

Önümüzdeki yıl içerisinde bir tane daha çöp aracı için bakanlıkla görüşüyoruz, birde yol için bir süpürge aracı alacağız.  Bunu da aldıktan sonra en az 10 sene kendi ve sıfır araçlarımızla halkımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz. İnebolumuza ve Belediyemize hayırlı olsun. Allah kazasız belasız hizmet etmeyi nasip etsin.” dedi