09 Eylül 2019 Pazartesi Yazıyı Küçült Yazıyı Büyült
BAŞKANIMIZIN MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız Mustafa Huner ÖZAY, Muharrem ayı ve Aşure günü nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında;

Resulullah (s.a.v.)’in: “Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem ayıdır. Farz namazdan sonra en efdal namaz da gece namazıdır.

‘‘İslam dininin en kıymetli 4 aydan biri Muharrem ayıdır. Muharrem ayı aynı zamanda Hicri yılın başlangıcı ve içerisinde çok önemli olayların yaşandığı bir aydır. Bu önemli ay, aynı zamanda yaşanan olaylar bakımında ibret alınması gereken, üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken bir ay olma özelliği taşımaktadır.

Bereketin, paylaşmanın ve manevi duyguların en üst seviyede yaşandığı Muharrem ayının; önemli günlerden biri olduğunu, birlik ve beraberlik duygularının bu ayda doruğa çıktığı günlerdir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Mekke’den Medine’ye hicretinin gerçekleştiği hicri takvimin ilk ayında kutlanan Muharrem ayına bir kez daha erişebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ay, aynı zamanda aşure gününü de içerisinde barındırması açısından tüm İslam alemi için oldukça önemli ve hayırlıdır. Bu vesileyle Muharrem ayında tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin ve özenle pişirilen aşurelerin kabul olmasını diliyor, başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm müslümanlara hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Aşure günümüzün bütün hayır ve bereketine nail olabilmemiz duasıyla aşure günümüz mübarek olsun.“ dedi.